Kinderen voor ‘t zeggen: ‘Natuurlijk’ spelen!

Zaterdagavond 10 november jl. hadden kinderen uit Roderesch het in ’t RAShuys voor het zeggen. Zij mochten al hun ideeën over hun ideale speelvoorzieningen uit de doeken doen. In totaal hebben 9 kinderen van zich laten horen; 3 via de mail en 6 op de avond zelf. Eén ding hadden ze gemeen; ze willen ‘natuurlijk’ spelen in Roderesch.

            Kinderen voor 't zeggen                           

“Een boomhut, een roetsjbaan en een klimrek om als een aapje aan te slingeren!”

De kinderen willen graag een speeltuin in Roderesch, waarvan meer dan 80% het liefst klimt, klautert, glijdt en roetsjt op ‘natuurlijke’ speeltoestellen die bij ’t RAShuys staan. Spelenderwijs en aan de hand van veel foto’s stonden de kinderen stil bij diverse vragen zoals:

  • In welk dorp en op welke plek wil je graag spelen?
  • Wil je veel kleur of liever natuur materialen?
  • Wil je spelen voor kinderen, ouderen of iedereen?
  • Wat mag echt niet ontbreken?

De meeste kinderen en ook de aanwezige ouders geven de voorkeur aan een speeltuin bij het dorpshuis. En je verwacht het misschien niet direct, maar de kinderen vonden het belangrijk dat het niet alleen voor kinderen was maar ook dat “ouderen” mee konden spelen. De kinderen hebben een mooi wensenlijstje bij Stichting RAS neergelegd. Met dit lijstje en de RAS-visie in de hand gaat zij volgend jaar hierover in gesprek met Dorpsbelangen RAS, de gemeente en uiteraard de inwoners.

Facebooktwitterby feather