4 dagen feest voor de RAS-dorpen

Jaarlijks wordt er door inwoners, vrijwilligers en leden van Dorpsbelangen RAS en Stichting RAS een RAS-feest georganiseerd, of liever gezegd feestdagen. Bedankt daarvoor! Van donderdag 14 juni tot en met zondag 17 juni stonden er verschillende activiteiten op het programma. Jong en oud heeft kunnen genieten van een of meerdere sportieve en gezellige activiteiten. En met dank aan de vele sponsoren waren er ook nog mooie prijzen en de nodige verrassingen.

                  

Duidelijk is dat de inwoners uit Roderesch, Alteveer en Steenbergen van gezelligheid en een sportief spelletje houden. ‘De kop’ ging er donderdagavond bij Barels in Steenbergen af. Daar legden 24 RAS’ers een kaartje. De hoogste klaverjasscores werden beloond met een smakelijke prijs. De laagste score was, hoe kan het ook anders, toch nog een bloemetje waard. Vrijdagmiddag was een heel ander verhaal. “In ’t RAShuys kuj Drents praoten!”. Harm Soegies nam de RAS’ers met wat lentes meer, mee op een Drents avontuur. De Drentse taal kwam tot leven aan de hand van persoonlijke anekdotes uit zijn eigen leven. ‘s Avonds barstte er onder aanmoediging weer een sportieve strijd los. Alle ogen gericht op de bal en op zoek naar een opening om te scoren. Tien teams en de nodige supporters hadden een mooie avond tijdens het volleyballen. Wat betreft het jeu de boules; daar was dit jaar geen animo voor.

Vanaf het dorpshuis in Roderesch was zaterdagmiddag een mooie fietsroute uitgezet. 63 RAS’ers stapten op de fiets en genoten van de natuur in ’t RAS-gebied en omgeving. Als verrassing kregen alle opstappers een lotnummer mee. 36 sportievelingen vielen hier tijdens de BBQ mee in de prijzen. Het was ’s avonds goed toeven bij het speelveld achter ’t RAShuys. Een lekker stukje vlees op de grill, een grote groep RAS-genoten, een frisje en een drankje, de ijskar van Italia, een muziekje en uitbundige kinderen. Het springkussen en de waterspelletjes; brandweerspel, kruiptunnel, glijbaan met zeep, sponsen en springslangen, waren een groot succes. Zondagochtend begonnen de RAS’ers, samen met een groep uit Zevenhuizen, aan hun laatste feestactiviteit: klootschieten. De feestdagen zijn afgesloten met de prijsuitreiking van het klootschieten. En de hoofdprijs? Die bleef gelukkig in het RAS-gebied!

Benieuwd naar een sfeerimpressie van ’t RAS-feest? Kijk dan op onze Facebookpagina. Wil jij weten aan welke sponsoren de RAS’ers dit mooie feest te danken hebben? Neem dan snel een kijkje op de site van onze RAS-feest sponsoren.