Doppenactie voor KNGF geleidehonden

Sinds 10 februari jl. is de doppenactie van Groen Links Noordenveld en PVDA Noordenveld van start. Deze actie brengt geld op voor KNGF-geleidehonden. Daar draagt ‘t RAShuys op een eenvoudige manier graag een heleboel dopjes aan bij. Help jij ook mee?

Doppenactie KNGF-geleidehonden

Psst…heb je ‘t al gehoord? Jouw doppen zijn geld waard!

Samen met een aantal winkels, scholen en verengingen doet ons dorpshuis aan deze actie mee. Mensen kunnen in de daarvoor bestemde emmers doppen inleveren.

Met alle deelnemende partijen en hopelijk veel inwoners hopen we een flinke hoeveelheid plastic doppen in te zamelen. De plastic doppen van frisdranken, melkpakken en andere flesjes zijn voor het KNGF geld waard. Per kilo schone doppen wordt namelijk een bedrag geschonken aan KNGF-geleidehonden. Het bedrag wordt gebruikt voor het opleiden van geleidehonden, dit kan zijn een blindengeleidehond, autismegeleidehond, assistentiehond of bijvoorbeeld een buddyhond.

De ingezamelde doppen worden gerecycled tot plastic pallets. Het inzamelen van de plastic doppen is ook nog eens heel goed voor het milieu, door hoogwaardig hergebruik. Aangezien zowel het inzamelen, sorteren als het transport door vrijwilligers wordt uitgevoerd, komt de gehele opbrengst ten goede aan de opleiding van de geleidehonden.

Voor meer informatie over KNGF-geleidehonden en de actie kan je terecht op hun website.

Bedrijven die mee doen: AH Roden. Café Ensing Peize, Plus Peize, obs de Marke Roden, obs de Poolster Roden , ONR, Sportcentrum de Hullen, Health Hub, Hoksie Snoep en gein Roden, COOP Norg, vv GOMOS, de Brinkhof Norg, cafe Zwaneveld Norg, Molenduinbad  Norg, Rashuys Roderesch, Snackbar de Banjer Peize. Wereld winkel Roden, Gemeentehuis Roden, MFA de Schans Een, Kinderboerderij Roden.