Workshop RAShart

De KnutselKeet komt eraan! Daarom doet ’t RAShuys aan alle inwoners en ‘trouwe’ bezoekers van Roderesch, Alteveer en Steenbergen een oproep. Iedereen die hart heeft voor onze dorpen en daar iets over kan en wil vertellen, is op 29 maart a.s. om 14.00 uur van harte welkom. Voor de workshop RAShart zijn wij op zoek naar jong en oud met een verhaal. ’t RAShart; de identiteit van de dorpen krijgen een plek in het naambord dat in de voortuin komt te staan.

Logo RAShuys kop website_20160202_1600x230px[1]

De eerste 6 huizen van wat nu Roderesch is, dateren van 1850. Er woonden arme boerengezinnen die de heide ontgonnen.
Bewoners van Alteveer worden wel eens “piepedoppen” genoemd. Dit stamt uit de tijd van de “eekschillers”, die de basten van eikebomen verzamelden.
Steenbergen is al oud en het gebied wordt al sinds de steentijd bewoond. Het hunebed is daar getuige van. (bron: gemeente Noordenveld)

Herkenbaar? Er is zoveel meer te vertellen over onze dorpen. Onder begeleiding van een kunstenaar van De KnutselKeet worden de RASdorpen in een kunstwerk tot leven gebracht. De deelnemers vertellen elkaar verhalen over de dorpen; over vroeger, nu en onze toekomst. Ze horen wat Roderesch, Alteveer en Steenbergen zo uniek maakt, kijken naar de verschillen en staan stil bij wat ze bindt. Vervolgens worden de verhalen omgezet naar beelden die de deelnemers zelf gaan maken en verwerken in het kunstwerk. Hiervoor worden diverse duurzame materialen gebruikt, waaronder het oude naambord van OBS Steenbergen. De deelnemers kunnen aan de slag met o.a. druktechnieken, handwerk en snijwerk.

Een uniek samenzijn en samenspel tussen inwoners en ’trouwe’ bezoekers. Ben jij ook van de partij? Meld je dan snel aan. Of ken jij iemand met een mooi verhaal en gevoel voor kunst? Tip diegene dan over deze workshop. Er is ruimte voor maximaal 25 personen. NB: Schoolgaande kinderen kunnen na school, samen met ouders of verzorgers, aanschuiven. Deelname is gratis en geheel verzorgd.

Kan je niet zelf of slechts deels van de partij zijn? Dan ontvangt ’t RAShuys alsnog graag jouw verhaal, gedicht, foto, tekening of illustratie. Dit kan door te mailen naar info@rashuys.nl of door het op te sturen naar of langs te brengen bij ’t RAShuys, Giezenstraat 3, 9305 TG Roderesch. Bellen met Janneke Ulrich kan natuurlijk ook, 06-22826535.

Ben je benieuwd naar het programma? Kijk dan snel bij de evenementen.
Meer informatie over De KnutselKeet is te vinden op www.deknutselkeet.nl

We zien jullie graag op 29 maart 2016!
Team RAShuys & De KnutselKeet


 

Persuitnodiging
De workshop ’t RAShart maakt onderdeel uit van de Week van De Knutselkeet. ’t RAShuys is de eerste locatie die De Knutselkeet aandoet. Dit gaat dan ook niet onopgemerkt voorbij. Bij deze de uitnodiging om bij de aftrap van de week van De Knutselkeet aanwezig te zijn.

Wat : Aftrap De week van De Knutselkeet
Waar : ’t RAShuys, Giezenstraat 3 te Roderesch
Wanneer : 29 maart 2016 om 15.00 uur

Wij stellen het op prijs wanneer u van te voren aangeeft of en zo ja met hoeveel personen u aanwezig denkt te zijn.

Voor aanmelding, vragen en informatie kunt u terecht bij:
Katja van Ederen
Communicatie ’t RAShuys
info@RAShuys.nl
06-15113013